GLOBAL ASSISTANCE opět na Frekvenci 1

24. April 2019

Je to již téměř tradice a "jarní setkání " na rádiu Frekvence 1 je tu. I letos se generální ředitel GLOBAL ASSISTANCE a.s. pan Ing. Marek Jaroš na malý okamžik stal opět mediálně známou osobou v pořadu Business párty spolu s moderátorem Alešem Vyskočilem. Celkem čtyřikrát spolu s redaktorem debatovali nejenom o tom, jak se dařilo společnosti v minulém roce 2018. Přiblížili tak všem posluchačům Frekvence 1 některé úspěchy v oblasti činnosti Global Assistance.

Pan Ing. Jaroš uvedl na začátku pořadu některé z čísel ročního objemu práce společnosti. Více jak 200 tisíc zásahů je v nárůstu o 100 tisíc za poslední čtyři roky opravdu velká porce kvalitní práce všech zaměstnanců. 840 tisíc volání ročně na všechna callcentra Global Assistance dává v průměru 2 300 hovorů denně. Zároveň s nárůstem počtů, ale samozřejmě vzrůstá i kvalita práce všech koordinátorů, která je ověřována i zpětnou vazbou na náhodně vybrané klienty. Základním motem práce všech ve společnosti je vstřícnost a dovolatelnost. Klient musí v krizové situaci dostat okamžitou pomoc a tu samozřejmě s postupem doby i vyžaduje.

V rámci zdravotní a cestovní asistence jsme každé tři dny vysílali naši vlastní sanitky či letadlo pro klienty do zahraničí. Klienti by neměli podceňovat cestovní pojištění, zejména když se rozšířilo cestování do exotických destinací. Zde nebývá zdravotní služba na úrovni Evropy a přes to jsme schopni a ochotni zajistit klientovi co nejrychlejší a kvalitní servis i s případnou repatriací zpět do civilizace. Příkladem je případ z Tanzanie, kdy klient měl zdravotní problémy v horské části. Zajistili jsme jeho lokalizaci, záchrannou misi a snesení dolů a po třech dnech i převoz do města do zdravotnického zařízení.

V neposlední řadě bylo zmíněno i zaměření společnosti Global Assistance na bezpečnost na silnicích. Nejenom zapojením do projektu VIZE 0, kde soukromé společnosti v čele s Pojišťovnou Kooperativa, ale i státní instituce, spolupracují na dílčích úkolech pro snížení nehodovosti. Na Global Assistance racing aréně v Sosnové u České Lípy i letos pokračují akce pro zvýšení bezpečnosti na silnicích. Zde v prostředí bezpečného okruhu mohou přihlášení zájemci zkusit, ve svém vozidle, krizové situace a pod dohledem zkušených instruktorů tak zjistí jak se tomu vyhnout. Byla zmíněna i Dětská dopravní nadace, kterou má Global Assistance v patronaci a kde je dětem, které ztratili rodiče při nehodě, poskytována i finanční pomoc pro vstup do života. Peníze jsou každoročně získávány z darů a benefitních akcí.

Níže na stránce jsou krátké zvukové záznamy z rozhovoru, které opravdu stojí za to poslechnout.