Provozujeme Kurzy bezpečné jízdy s odpočtem bodů

26. srpna 2009

Kurzy bezpečné jízdy v moderním pojetí se stávají téměř nepostradatelnou nutností pro každého řidiče. Mnozí z nás řidičů podléhají dojmu, že jejich auto vybavené moderní bezpečnostní technologií zvládne všechny situace. Skvěle drží stopu, akceleruje, brzdí a víceméně se chová podle našich zažitých představ. Pak ale přijde krizová situace a najednou zjišťujeme, že i pro naše auto platí fyzikální zákony a auto se nečekaně vymkne naší kontrole. Abychom si podobné situace mohli prožít v bezpečí speciálně vybaveného autodromu a naučili se je zvádnout, jsou tady právě kurzy bezpečné jízdy.

Společnosti Global Assistance a.s. a Autodrom Promotion s.r.o. zahájili od 1. 10. 2009 provoz „Centra kurzů bezpečné jízdy“ na polygonu GLOBAL ASSISTANCE Racing Aréně Česká Lípa.

Centrum kurzů bezpečné jízdy splnilo všechny zákonem stanovené podmínky a získalo certifikát, který umožňuje řidičům, kteří nasbírali trestné body a splní příslušné zákonné povinností, získat platný certifikát jako doklad k odmazání bodů z karty řidiče podle Zákona 247/2000 Sb. a vyhlášky 156/2008.

Absolvování kurzu bezpečné jízdy znamená pro držitele asistenční karty GLOBAL ASSISTANCE i výrazný benefit, kdy podle typu asistenční karty získává její držitel výrazné slevy z ceny kurzu.

Základní kurz bezpečné jízdy se skládá z teoretické části a praktické části. Teoretická část probíhá v moderně zařízené a vybavené učebně pod vedením zkušených instruktorů. V tomto školení Vás instruktor mimo jiné seznámí s:

  • rizikovými faktory
  • defenzivním způsobem jízdy
  • způsobem řízení a jízdy v různých podmínkách
  • bezpečným průjezdem zatáčkou
  • jízdou za mokra a na sněhu
  • bržděním
  • brzdnou dráhou
  • vyhýbání se překážce
  • předjížděním
  • řešením krizových situací

Další část kurzu je již praktická. Na speciálně upraveném povrchu imitujícím ledovou plochu, postupně vyzkoušíte brzdné dráhy svého vozu na suché, částečně mokré a zcela mokré vozovce v aquaplanningové vaně, otestujete své reakce i podvozek vozu ve slalomu, naučíte se reflexně zdolat a objet náhlou překážku na vozovce tzv. vyhýbacím manévrem a také zvládnutí smyku vozu v prudké zatáčce, naučíte se zvládnou náhlý smyk na kluzné ploše, 40 x 10m, se zařízením pro vyvolání smyku zadní nápravy. Po celou dobu je na smykové ploše profesionálně vyškolený instruktor, který dohlíží na správnost projetí dráhy a pomocí vysílaček promlouvá ke všem účastníkům přímo do vozu. Na závěr dostane každý účastník certifikát o úspěšném absolvování kurzu.

Novinkou jsou kurzy pro řidiče motocyklů a čtyřkolek a off-roadu, vedené odbornými pracovníky na samostatné ploše autodromu rovněž s teoretickou a praktickou částí.

Tento projekt je vyvrcholením dlouholeté společné činnosti provozovatele a partnerských firem v oblasti motorismu a slouží k podpoření prevence bezpečnosti silničního provozu.

Podrobné informace o kurzech bezpečné jízdy naleznete na internetových stránkách ZDE ODKAZ

Zájemci si mohou základní kurz, nebo kurz s odpočtem trestných bodů online objednat v rezervačním systému kurzů na internetové stránce ZDE ODKAZ