FREKVENCE 1 - BUSSINESS PÁRTY S GA

18. května 2017

V dubnu letošního roku byl generální ředitel Global Assistance a.s. pan Ing. Marek Jaroš opět hostem na FREKVENCI 1. Společně s redaktorem panem Alešem Vyskočilem diskutovali o celém portfoliu činností Global Assistance a úspěšném loňském roce. Mimo jiné o tom, jak zajišťujeme nejen pomoc motoristům v nouzi, ale například i možnost řidičů získat další zkušenosti v ovládání svého vozidla absolvováním kurzu bezpečné jízdy na Global Assistance Racing Aréně v Sosnové. V praxi a v bezpečném prostředí autodromu a za odborného vedení instruktorů řidiči zjistí fyzikální možnosti vlastního vozu a jeho zvládnutí v mezních situacích. Jedna z variant kurzů bezpečné jízdy je i možnost odpočtu trestných bodů řidiče.

Probírala se rovněž letecká repatriace klientů smluvních pojišťoven vlastním letadlem a sanitkami Global Assistance. Počet těchto služeb každý rok narůstá. Loni se uskutečnilo 35 leteckých repatriací a letos do března již 13 přesunů pacientů ze zahraničí letadlem společnosti. Sanitky Global Assistance loni najezdily při repatriacích pacientů více než 103 tisíc kilometrů většinou v zahraničí.

Novinkou je od loňského roku letecký převoz miminek ve speciálním režimu ze Slovinska do ČR k operacím. Jedná se o program operací dětí s vrozenou srdeční vadou v České republice.

Pan Ing. Jaroš rovněž informoval posluchače FREKVENCE 1 o bezplatné telefonní lince pro motoristy 800 1220 12, kde mohou na naše dopravní callcentrum nahlásit přímo operátorům problémy v dopravě na jejich trase. Tato informace je okamžitě zpracována a předána do rádií a dalších distribučních kanálů pro ostatní řidiče. Callcentrum je v provozu 24/7 s tím, že operátoři přebírají hovory od 5-21 hodin, mimo tuto dobu jsou informace zpracovávány roboticky.

Aktuální informace o dopravě pro řidiče je možno přímo získat například v APLIKACI GLOBAL ASSISTANCE pro chytré telefony, kde je informace po stisku volby trasy v robotickém hlasovém záznamu předána řidiči přímo do vozidla.Tedy bezpečně za volantem, bez složitého hledání a čtení informace na displeji mobilu (mimochodem to je častá příčina nehody).

V níže uvedených zvukových souborech je možno si jednotlivé relace poslechnout.